خدمات و حمایتهای گروه توسعه، نوآوری و مالکیت فکری دانشگاه علوم پزشکی ایران:
گروه توسعه، نوآوری و مالکیت فکری در حوزه علوم پزشکی در زیر مجموعه ی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران با هدف ایجاد انگیزه، شکوفایی و کشف هرچه بیشتر توانمندی ها و پتانسیل های علمی اعضا هیئت علمی، محققین و دانشجویان نخبه در راستای کاربردی سازی ایده و نوآوری ها تاسیس گردیده است . این دفتر مفتخر است که از طریق ایجاد تسهیلات ذیل و در راستای خدمت رسانی به اساتید فرهیخته و نخبگان فعالیت می نماید:
- داوری اظهارنامه های دریافتی به عنوان مرجع استعلام اداره مالکیت فکری جمهوری اسلامی ایران توسط داوران متخصص با نظارت دفتر توسعه، نوآوری و مالکیت فکری و پیگیری های لازم:
این دانشگاه از سال 93 جز مراجع استعلام قوه قضائیه می باشد و داوریهای حوزه پزشکی، و علوم پایه پزشکی را صورت می دهد.
- داوری رایگان برای اعضای هیئت علمی و کارکنان و دانشجویان دانشگاه با ارائه حکم کارگزینی یا کارت دانشجویی.
- ارائه مشاوره به اعضای هیئت علمی و دانشجویان جهت آشنایی و تسهیل روند ثبت اختراع در ایران و اطلاع رسانی درخصوص مدارک مورد نیاز، مراحل مختلف و زمانبندی پروسه داوری.
- برگزاری کارگاه و دوره های آموزشی برای اعضای هیات علمی و دانشجویان جهت آشنایی و توانمند سازی با مفاهیم مالکیت فکری و ثبت اختراعات داخلی و بین المللی، کانال آپارات این گروه با آدرس آپارات | Patent_IUMS با آموزشهای در حوزه مبانی، نگارش، جستجو و ثبت اختراعات در دسترس عموم جهت آشنایی قرار دارد.
- گرنت اختراعات: در صورتیکه اختراعی ثبت شود و آدرس و کدپستی دانشگاه علوم پزشکی ایران ذکر شده باشد، اعضای هیئت علمی می توانند از گرنت قابل توجهی برای ثبت اختراع خارجی که توسط معاونت تحقیقات و فناوری اعطا می گردد، بهره مند شوند. جهت اطلاعات از مبلغ گرنت به سامانه پژوهشیار بخش گرنت ها مراجعه فرمائید.
- غربالگری ایده ها با تکمیل فرم ثبت ایده توسط اعضای هیئت علمی دانشجویان و کارکنان با هدف شناسایی ایده های با پتانسیل اختراع شدن، هماهنگی با صاحبان ایده و راهنمایی جهت ثبت شدن ایده بصورت اختراع.
- امتیاز پایان نامه محصول محور: بر اساس آئین نامه آموزشی وزارت بهداشت برای تحصیلات تکمیلی در صورتیکه محصولات منتج از پایان نامه منجر به ثبت اختراع شده باشد، بعد از طی فرآیندهای ارزیابی در شوراهای فناوری، محصول بهمراه اختراع ثبت شده می تواند معادل یک مقاله ISI با تشخیص شورای فناوری شود.
- پایش اختراعات ثبت شده اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران جهت شناسایی اختراعات برتر.
- معرفی اختراعات اعضای هیئت علمی به وزارت بهداشت جهت ارتقا مرتبه و معرفی اختراعات دانشجویان به وزارت بهداشت جهت دریافت سهمیه استعداد درخشان.